Vaření s dětmi: 1. DÍL - HRUŠKOVÝ JEŽCI

Začneme jednoduše receptíkem pro všechny věkové kategorie. A hlavně - z toho, na co je podzimní příroda nyní tak bohatá - hrušky!

Dneska si připravíme Hruškové ježky. Je to naprosto jednoduchá dobrůtka, rychla a bez pečení. Nejenže si na nich všichni smlsnou, ale spestříte si jejich výrobou deštivé odpoledne a zažijete spoustu legrace. Tak, jdeme na to! Usmívající se


Budeme potřebovat:78.jpg
3 hrušky
3 hezké hrozny
párátka
hřebíček

a dle fantazie třešně, sušené brusinky, hořčičné či lněné semínko, oříšky..

Postup:
Hrušky oloupeme od stopky do poloviny, (nebo od spodu do poloviny pokud chceme udělat místo ježečka skřítka) a do neoloupané poloviny zapícháme párátka jako bodlinky. Na párátka pak napícháme hrozinky, brusinky a to, co máme rádi. Pomocí hřebíčku vytvoříme obličej a můžeme dozdobit dle fantazie. Poslední uděláme čumáček pomocí páratka a přepůlené třešně.
No nejsou roztomilí?!
A teď je rychle smlsnout.. ;)


95.jpg     

Pokud se vám náš nápad líbil, napište nám, jak jste si tvoření s dětmi užili, nebo pošlete fotku vašeho ježečka! 

Budu se těšit!

Eliška





Vybrané BABY FRIENDLY instituce

  •   Nezdice na Šumavě

Apartmány Nezdice na Šumavě

Místo, kde se budete cítit jako doma.

  •   Klíny

Hotel Emeran

  •   Sokolov

Dětské centrum Fantazie

Zábavně vzdělávací centrum pro celou rodinu

  •   Bublava

Hotel Restaurant Švejk ***