Otevírá se největší kryté dopravní hřiště v zemi!

A je v Brně! V Bauerově ulici, poblíž řeky Svratky, se již zítra za přítomnosti městských strážníků rozblikají semafory a vyjedou první cyklisté a koloběžkáři na nové hřiště! 

dorpavní-hřiště.jpgProtože jsou děti nejzranitelnější účastníci provozu na pozemních komunikacích, společenská poptávka po jejich dopravní výchově roste. Je dána nejen zodpovědností rodičů, ale také snahou Ministerstva dopravy – BESIP, které usiluje o co největší zapojení škol a žáků 4. tříd do výuky dopravní výchovy a systematického výcviku mladých cyklistů na dětských dopravních hřištích. A proto v Brně, v areálu Riviéra vyrostlo nové dopravní hřiště – a hned největší v zemi!

Opravy areálu započaly v srpnu loňského roku, a po roční rekonstrukci je již hřiště připraveno otevřít své brány.

Poprvé se tak stane již tuto sobotu, 3. 10. 2015.

Dopravní hřiště Riviéra v Bauerově ulici nabízí největší zastřešenou plochu pro výuku bezpečného chování v silničním provozu pro děti. Krytá hala zaujímá 2376 metrů čtverečních a samostatně poskytne útočiště při méně příznivých povětrnostních podmínkách. Otevřené dopravní hřiště se rozkládá na 900 metrech čtverečních, obě části je možné za pěkného počasí propojit.


Pozvánka na den otevřených dveří 

Koná se 3. 10. od 10. 00 hodin. Součástí bude bohatý program, včetně ukázky práce městských strážníků - výcvik služebních psů městské policie, zadržení pachatele či atraktivní instruktáž správného hašení hořícího oleje. DOD končí v 17. 00 hod. Jízdní kola a koloběžky s sebou! :-)


 

brno-riviera-dopravni-hriste-6_galerie-980.jpg

 Hřiště jsou navržena tak, aby při výuce co nejlépe navozovala reálné situace dnešního   frekventovaného  provozu. Návštěvníci na kolech budou opakovaně projíždět světelnými i obyčejnými  křižovatkami, zpomalovat před kruhovými objezdy  a trénovat chování například před železničními  přejezdy.

 



 

 

 

 

 

 

 


Zdroj: MPB, Brněnská drbna



Vybrané BABY FRIENDLY instituce

  •   Pec pod Sněžkou

Chata Milíře

Ubytování v krásném a klidném místě, v samotném srdci Krkonoš, obklopeném lesem, s výhledem na Sněžku

  •   Luhačovice

Hotel Vega

Hotel Vega***Superior se nachází na okraji města Lázně Luhačovice, daleko od městského a dopravního hluku. Místo bezpečné i pro nejmenší děti.

  •   Přerov

Jumboo

NA OPIČÁRNY NÁS UŽIJE : )

  •   Hostivice - Břve

Sporthotel Břve Hostivice