Jak si vybrat letní dovolenou s dětmi?


Pokud chcete na letní dovolené vidět Vaše šťastné dětí hrající si s novými kamarády a zároveň si odpočinout a relaxovat, náš výběr hotelů a restaurací BABY FRIENDLY bude jízdenkou.


 koupaliste-rodice-deti-radost-leto-koupani02_impuls-435.jpg

Asi každý rád vyrazí na dovolenou. Právě nastal čas výběru těch letních. Otázkou ale je, zda jet s dětmi nebo bez a jak si správně vybrat tu pravou?

Po výzkumu české centrály cestovního ruchu CzechTourism se prokázalo, že oblíbenost českých destinací v žebříčku návštěv rodin s dětmi neustále stoupá. A rozhodující je samozřejmě i cena. Ta je stále pro spousty rodin na prvním místě. Vzhledem tedy k těmto dvěma důležitým faktorům se zaměříme na rodinnou dovolenou v naší domovině.

Ono, když se to vezme kolem a kolem – dětem je jedno, jestli si hrají na hřišti před restaurací na Šumavě nebo někde v dálavách tisíc mil od domova. A o radost dětí nám jde především.

Nyní se vraťme k otázce, zda jet na dovolenou s dětmi nebo bez. Odpověď je totiž základem dalšího rozhodování (a Vašeho čtení Mrkající). Podle dětské a rodinné psycholožky Ireny Teichmanové jednoznačná odpověď neexistuje, každé má své pro a proti. Pokud chcete co nejvíce času trávit osamotě se svým partnerem či manželem, užít si odpočinku a relaxace, pak bude vaší starostí spíš sehnat babičku na hlídání. Pokud je ale vaším cílem strávit více času společně jako rodina, těšíte se na nové zážitky a zajímavosti, pak čtěte dál.

                                                                                                                                                                        


Pokud chcete na letní dovolené vidět Vaše šťastné dětí hrající si s novými kamarády a zároveň si odpočinout a relaxovat, náš výběr hotelů a restaurací BABY FRIENDLY bude jízdenkou.


 

 

Rozhodli jste se tedy vyrazit na dovolenou i s dětmi, ta nejdůležitější otázka zní - kam? Jet do Adršpachu nebo k rybníku? Nebo mezi vinice na kolo? 

AHR32075c_P5110175f.jpg

První krok je – zeptejte se vašich dětí! Samozřejmě nemyslím, že budete páčit odpověď z vašeho kojence. Pokud jsou ale již starší, zeptejte se na jejich názor.  Hezky strávený může být rodinný večer na téma výběru dovolené.

Tak, už víme, kam pojedeme. Ve druhém kroku se musíte rozhodnout, jaké preferujete ubytování a styl výletu. Jestli budget trip – abyste co nejvíce snížili náklady a bude vám stačit vyrazit do kempu, nebo comfort – a chcete být ubytování v hotelu i s patřičným servisem a zázemím.

Ve třetím kroku je třeba stanovit požadavky, co je pro vás v daném zařízení důležité. Jestli je to dětský koutek v restauraci nebo venkovní hřiště. Zda potřebujete půjčovnu kol nebo budete spíše lebedit u bazénu. Samozřejmě, jiné požadavky má rodinka s malým dítětem, jiné nároky budou mít teenageři.


Není nic hezčího než vydařená rodinní dovolená. K tomu, aby vše klaplo podle Vašich představ i ke spokojenosti dětí, je ale třeba důkladné plánování. Ať pak nejste překvapeni, že v penzionu chybí třeba dětský koutek! Od toho je tu certifikace BABY FRIENDLY.

Vše přehledně a na jednom místě najdete na stránkách www.BabyFriendlyCertificate.com, kde si můžete vybírat mezi stovkami prověřených certifikovaných zařízení přesně dle vašich potřeb. U každého subjektu najdete popis služeb pro děti i seznam poskytovaného vybavení – od toho, co potřebují nejmenší, až po „teens“. A samozřejmostí jsou i možnosti odpočinku pro rodiče. Tak neváhejte, koukněte na náš web a vyberte si ideální rodinnou dovolenou!



Vybrané BABY FRIENDLY instituce

  •   Tři Studně

Penzion Sykovec

Penzion Sykovec je místem s čerstvým ovduším, výbornou domácí kuchyní a zábavou pro děti i dospělé

  •   Chodov u Karlových Varů

SEDMÉ NEBE

Obchod, e-shop s vlastními handmade produkty

  •   Velké Karlovice

Dětský letní a lanový park Razulák Velké Karlovice

Spousta zábavy a akcí v dětském lanovém parku

  •   Praha 8 Libeň

Sportcentrum KORÁB

Sport, relax, skvělé jídlo i ubytování s krásným výhledem na Prahu.