Soutěž Postisimo Art 2014

Soutěž Postisimo Art 2014 probíhala v únoru a březnu a spočívala v tom, že na prázdnou zadní stranu předepsaných pohlednic kreslily děti obrázky na téma „Rodina a kamarádi“. Soutěž, kromě partnerů, zaštiťovala mobilní aplikace Postisimo, která umožňuje zasílat skutečné papírové pohlednice s vlastním motivem z mobilu až do poštovní schránky.

Ve středu 16.4.2014 nás navštívil ak. mal. František Flašar aby nám pomohl vybrat nejhezčí obrázky zaslané z mateřských škol do soutěže POSTISIMO ART 2014. S výběrem jsme začali v devět hodin ráno a již po dvou hodinách jsme rozšířili případný počet vítězů. Celkově nakonec dorazilo 991 nádherných obrázků, které byly vytvořeny různě starými dětmi, v mnoha stylech, technikách a náladách. Původně jsme zamýšleli vybrat ze všech obrázků sto nejhezčích a z nich dvacet vítězů. To ale nebylo možné, proto jsme vybrali 177 výrazných děl, z toho 60 čtvrtfinalistů, 38 semifinalistů a následně 22 vítězů.

A protože jsme všichni v našem kolektivu rodiče, hřálo nás u srdce, s jakou zodpovědností a vážností František Flašar vybíral, třídil, hodnotil a komentoval konkrétní výtvory. Některé obrázky rovnou pojmenoval, druhé zas přirovnával k dílům jeho známých kolegů – taktéž malířů.  

Pan František Flašar vybíral dle kompozice, nápadu, věku, používání barev, štětců, tuší, …

Bylo vidět, že některé školky byly vedeny p. učitelkami k různým technikám, nápadům a my si velice vážíme takovéhoto pedagogického přístupu k dané soutěži a především k dětem.

Vzhledem k tomu, že některé obrázky nesplňovaly formální záležitosti soutěže, dojde ze strany našich kolegyň k obtelefonování příslušných mateřských školek se žádostí o doplnění chybějících údajů. Vyhlášení výsledků se tak posouvá nejpozději do konce dubna 2014. Bylo by nám velice líto, kdybychom z důvodů nečitelnosti údajů, jmen apod. museli vyřadit některá, téměř umělecká, díla ze soutěže.

Alespoň se zatím podívejte na fotografie z výběru nejlepších.



Vybrané BABY FRIENDLY instituce

  •   Doksy u Máchova jezera

Penzion STAR Doksy

Penzion nedaleko Máchova jezera

  •   Tři Studně

Penzion Sykovec

Penzion Sykovec je místem s čerstvým ovduším, výbornou domácí kuchyní a zábavou pro děti i dospělé

  •   Pec pod Sněžkou

Aparthotel Svatý Vavřinec

Ubytování i zábava pro děti i dospělé

  •   Bítov

Camp Bítov

kraj lesů, vod a strání, kraj slunce a perlivého vína