Norimberský veletrh hraček /Spielwarenmesse/

Jak jste si mohli přečíst v minulém článku na blogu, zvali jsme Vás na veletrh hraček do Norimberku, který je největším veletrhem hraček vůbec. Tato monstrózní akce se konala od 27.1.2016 do 1.2.2016 a já mohu s radostí říct, že jsem měla možnost se veletrhu zúčastnit. Přečtěte si, co všechno se na veletrhu dělo, a jaké byly „highlights“.

Inovace & informace & interakce

Letošní rok byl v mnoha ohledech rekordní. Veletrh prezentoval odborníkům nabitý program a splnil především jejich přání poznat opravdové produktové inovace.

Celkem 71.000 odborných návštěvníků (2015: 70.084) z 125 zemí ocenili kreativní nápady výrobců a objednali více než loni. Přijelo na 2.851 podniků (2015: 2857), kteří cestovali z 67 zemí světa do Norimberku, aby celosvětově rozšířili své podnikání.


2016_TrendGallery_Designtoplay_1.jpg

TrendGallery

A většina z nich plánuje přijet i příští rok. Proč? Je to jednoduché – na žádném odborném veletrhu se neprezentuje tolik novinek a trendů, jako právě v Norimberku. TrendGallery prezentuje nejdůležitější budoucí vývojové směry hračkářské branže ve strukturované a přehledné formě.

A které to tedy jsou?

Majoritní pro rok 2016 jsou 3 tendence – Train your Brain (Cvič svůj mozek, hračky edukativní),  Everyday Hero (každý den hrdinou, hračky fantasy, sociální a pro empatickou interakci) a Desing to Play (hračka jako objekt designu).

Více fotografií a informací o TrendGallery najdete na webu Spielwarenmesse.

Toy Award

Orientaci v džungli produktů nabízí obchodníkům ocenění Mezinárodního veletrhu hraček - Toy Award.
O vítězích a ocenění Toy Award si můžete přečíst v samostatném článku, který jsme tomuto prestižnímu ocenění věnovali.
Číst článek --->>>

Footbubbles

61ab8XUG4BL._SL1181_.jpg


A na závěr představení jedné hračky, která nás zaujala snad nejvíce. Světlo světa spatřila na podzim loňského roku a jmenuje se Footbubbles. Díky FootBubbles Lea Messiho můžete nohama žonglovat s bublinami jako fotbalová hvězda Leo Messi. Stačí natáhnout Messiho ponožky, super roztokem nafouknout bublinu, a hra může začít! Podívat se můžete na videa s návody, jak žonglovat i jak připravit roztok.


HowTo.jpg

04.02.2016


Vybrané BABY FRIENDLY instituce

  •   Libchavy

APARTMÁNY NA VRŠKU

  •   Lednice na Moravě

Relax Hotel Štork

...místo, které si zamilujete.

  •   Benešov

HOTEL KONOPIŠTĚ NOVÁ MYSLIVNA

  •   Chomutov

Hotel Clochard