Jedno z největších hračkářství světa bude otevřeno v Praze!

Na začátku příštího roku by mělo ke stávající síti hračkářství přibýt nejstarší hračkářství světa, britské Hamleys. 

Již za pár měsíců bude nejsilnější tuzemské skupině podnikatele Petra Homolky, do které patří řetězce Sparkys, 4kids.cz a nově také Bambule, konkurovat jedno z největších hračkářství na světě. Otevře se v Praze ve zrekonstruované obchodní a administrativní budově bývalé banky na rohu ulic Na Příkopě a Panská a prodejní plocha bude mít neuvěřitelných 6130 metrů čtverečních, čímž předčí i londýnskou prodejnu. 

Hamleys 2_tcm87-22201.jpg

Konkurovat píši záměrně. Hamleys není totiž jen obyčejné hračkářství. Je pojmenované po svém londýnském zakladateli Williamu Hamleym, vzniklo v roce 1760, a je mimo jiné oficiálním dodavatelem hraček pro britskou královskou rodinu. Polovina hraček je vyrobena pod značkou Hamleys, takže je není možné koupit nikde jinde.Obchod v Londýně navštíví několik milionů lidí ročně a je bráno za jednu z atrakcí, nikoliv pouze hračkářství.

Spekuluje se také o otevření dalších poboček v Česku. Další prodejna by mohla vyrůst na pražském letišti a dva obchody budou otevřeny v jiných českých městech. Hamleys má vizi získat asi 20 procent trhu.

V Česku patří mezi velké prodejce hraček vedle Sparkys a Bambule také například Dráčik, HM Studio a Pompo. Obrat tuzemského trhu s hračkami je zhruba pět miliard korun ročně.



Už nyní jsem zvědavá, jak s naším trhem Hamleys zahýbe.

A co vy, těšíte se do nového hračkářství? A navštívili jste někdy Hamleys v Londýně?




Zdroj: www.aktualne.cz


Vybrané BABY FRIENDLY instituce

  •   Libchavy

APARTMÁNY NA VRŠKU

  •   Harrachov

Penzion U Bernardýna

Rodinný penzion pro Vaši dovolenou

  •   Praha 9 - Dolní Počernice

Restaurace Léta Páně

  •   Bukovina u Pecky

Chaloupka pod Krakonošovem

Zde si užijete príma chalupářské chvíle se zázemím, které zabaví každého.