Těhotná? Aneb boj s ranní nevolností

Ranní, polední nebo dokonce celodenní nevolnost je v těhotenství něco, co zažije spousta žen, obzvláště během prvních měsíců. Zde vám přináším několik rad, které mohou pomoci toto období překonat.

nevolnostsire.jpg

Mějte vždy slané krekry na vašem nočním stolku. Dejte si je, když se probudíte, jdete do postele, nebo když jste vzhůru v noci a cítíte přicházející nevolnost. Jen nezapomeňte ubrousky.

Každých pár hodin něco snězte. Tak eliminujete vznik glykemického šoku.  Něco jednoduchého jako nízkokalorický jogurt, sýr s krekry nebo preclíky s burákovým máslem, vás můžou uspokojit a zasytit.

Také doporučuji pít tekutiny mezi jídly ne je konzumovat společně s jídlem.

Dalším pomocníkem v boji proti ranní nevolnosti jsou mátový a zázvorový čaj.

Pokud zatoužíte po vysoce kalorickém a nízko nutričním jídlem, prostě si ho dejte. Avšak dodržujte malé porce a až se zase budete cítit fit, jezte správně.

V neposlední řadě – hrajte na jistotu. Zavolejte svému lékaři, pokud shodíte víc jak 2 kila, budete zvracet krev nebo něco, co připomíná kávovou sedlinu. Také se na lékaře obraťte, pokud zvracíte více jak 3x denně, nejste schopny udržet jídlo nebo tekutinu nebo se nadále necítíte dobře ani po ukončení 4. měsíce vašeho těhotenství.



Vybrané BABY FRIENDLY instituce

  •   Nezdice na Šumavě

Apartmány Nezdice na Šumavě

Místo, kde se budete cítit jako doma.

  •   Praha 10

Koala Café

aktivní zábava pro děti v jakémkoli počasí

  •   Doksy u Máchova jezera

Penzion STAR Doksy

Penzion nedaleko Máchova jezera

  •   Frenštát pod Radhoštěm

LIŠČÍ MLÝN

chatová osada a penzion Liščí mlýn se nachází na okraji města Frenštát p.R.