Světový den dětí

Datumem 20. listopadu si připomínáme výročí Úmluvy o právech dítěte z roku 1989.  Valné shromáždění OSN doporučilo všem zemím světa vytvořit Univerzální dětský den, na který bylo přijato právě dnešní datum.

     WCHD.jpg      

Je to 25 let, co se svět dohodl, že budeme dělat vše, co je v našich silách, abychom podporovali děti, ochraňovali jejich práva a vedli je k prosperitě, učení a růstu tak, aby mohly dosáhnout svého plného potenciálu. A je co slavit. Za čtvrtletí existence Úmluvy došlo k značnému poklesu kojenecké úmrtnosti, vzrostl počet zápisů dětí do škol apod. Avšak tento historický milník nám musí připomínat také to, že je stále ještě dlouhá cesta před námi. I děti mají svá práva, a na jejich porušování je třeba upozorňovat. Stále mnoho dětí nemá možnost užívat svá práva tak, jako jejich vrstevníci v jiném státě nebo na jiném kontinentu.

  



Vybrané BABY FRIENDLY instituce

  •   Branná u Šumperka

Penzion Na Vršku

Penzion svým názvem napovídá, že leží na pomyslném vršku obce Branná, kdy se z jeho teras můžete rozhlížet do širokého okolí.

  •   Nýdek

PENZION OVEČKA

Rodinný penzion Ovečka Vás očaruje netradičním designem a příjemnou atmosférou. Leží nedaleko Národní přírodní rezervace Čantoryje v obci Nýdek.

  •   Pec pod Sněžkou

HOTEL****HORIZONT

  •   Staré Město

Chata Erlina

Dopřejte si výhody levného ubytování