DUOMAMAS a jejich funkční a zároveň skvěle nositelné materiály.

Svět je krásný, obrovský a celý je k dispozici našim dětem a jejich objevitelským výpravám. My rodiče je chceme na jejich cestě podpořit, poskytnout jim bezpečný prostor a být jim těmi nejlepšími průvodci. Je na nás dospělých chránit přírodu, aby děti měly stále co objevovat, proto se v současné době opět dává důraz na etiku výroby, původ a tím i lokální zdroje. Jak zajistit, aby dětem nebylo chladno a aby se zároveň nepřehřály? Stejnou otázku řeší všichni rodiče. 

Odpovědí jsou funkční materiály. 

triko mamas.jpg

Malé průzkumníky nedokáže od jejich úmyslu odradit ani teplo, ani zima a rodičům na klidu přidá výběr vhodného oblečení. V nabídce však převládají látky utkané z umělých vláken.
Chcete-li obléknout své milované do přírodních materiálů, zajistit jim pohodu i v náročných situacích a zároveň vám záleží na podpoře místní produkce je pro vás skvělou volbou oblečení duomamas.
V nabídce této malé rodinné firmy si můžete vybrat mezi oblečením ušitým z bambusu a z merino vlny. Dalším používaným materiálem je u některých výrobků bavlna s obsahem elastanu.  
Nejstarším, a tedy i nejvíce prověřeným, přírodním funkčním materiálem je vlna. Termoregulační schopnosti ji předurčují k celoročnímu využití stejně tak jako ochrana proti UV záření. V létě vás merino oblečení ochladí a také odvede pot od těla, v zimě vlna příjemně hřeje. Skvělou vlastností, kterou maminky ocení, je samočisticí schopnost vlny nevyžadující časté praní.
Duomamas používá pouze mulesing free merino, vlnu získanou z etického chovu ovcí.
Představte si látku jemnou a lehkou, s elegantním neprosvítajícím vzhledem. Látku,  jejíž přirozenou schopností je zabraňovat množení bakterií a je tedy vhodná i pro alergiky. Savou 4x víc, jak bavlna, takže oblečení z ní ušité vás nebude studit ani v nejparnějším létě, nebo při nošení dětí v šátku. Díky nízkému podílu elastanu se krásně přizpůsobí tělu, ale zároveň neztratí tvar. Všechny tyto vlastnosti najdete u bambusové viskózy.
Bambus je rychle rostoucí rostlina, která pro svůj růst nepotřebuje žádné zásahy člověka a díky svým antiseptickým vlastnostem ani chemické postřiky. Jejím pěstováním tedy není zatěžováno životní prostředí.
Merino i bambus jsou antimikrobiální, tedy působící jako ochrana proti mikroorganismům jako jsou viry a bakterie.
Látky mají atest Oeko-TexⓇ standard 100, I. třídy - oděvy pro děti do věku tří let. Použité látky jsou tkány i barveny v Čechách a jsou zpracovávány českými švadlenami.
Za tvorbou střihů, výběrem látek, každým stehem je myšlenka na funkčnost, pohodu a péči o těla dětí i dospělých. Oblečení duomamas pro děti i pro maminky je prodchnuté radostí ze života a chutí si ho užít s láskou a respektem. duomamas logo.jpg



Vybrané BABY FRIENDLY instituce

  •   Brno

BONGO

rodinný zábavní park

  •   Doksy u Máchova jezera

Penzion STAR Doksy

Penzion nedaleko Máchova jezera

  •   Klíny

Hotel Emeran

  •   Branná u Šumperka

Penzion Na Vršku

Penzion svým názvem napovídá, že leží na pomyslném vršku obce Branná, kdy se z jeho teras můžete rozhlížet do širokého okolí.