Chystáme se na léto – „tábory a pobyty“ pro děti i jejich rodiče.

Je duben, sluníčko pomalu začíná přibývat na síle, upletené pomlázky už budeme pomalu zasazovat a já chystám program a pomůcky na naše „tábory“. Jak takový „tábor“ s BFC probíhá? Přečtěte si níže.

 

„Tábor“ alias pobyt pro rodiče s dětmi, je náhradou klasického tábora - pro děti, které jsou menší a opravdový tábor by pro ně byl příliš náročný.

 

Náš program je vždy rozdělen na dopolední část a odpolední. Účastní se ho děti samotné, nebo s rodiči (doprovodem).

Dopoledne si většinou něco vyrobíme a pohrajeme si v okolí hotelu či penzionu, kde jsme ubytovaní, tak abychom v pohodě stihli oběd a polední odpočinek.

67275793_2392739767499913_5999028826619772928_n.jpg

Na odpoledne pro děti chystáme spíše pohybový program – hry, soutěže, překážkové dráhy a také stezky v okolních lesích, loukách … někdy si zatančíme, když je možnost tak si zaplaveme či jinak zasportujeme. Vše však vždy záleží na počasí, když je trošku horší počasí – často nám poskytuje úkryt les, při hodně špatném počasí se pak schováváme v prostorách ubytování a program zlehka upravujeme, ale pokaždé si užijeme spoustu zábavy a nového poznání. 

 69255344_2470031609770728_5921713041560305664_n.jpg

Večerní program je pak krátký a odpočinkový – pouštíme dětem pohádky pro zklidnění, s některými doděláváme výrobky, které přes den nestihli a pak hurá do hajan s maminkou, babičkou nebo tatínkem či dědou – tak, aby se nám nestýskalo Úžasný  

Pomůcky na soutěžení a plnění různých úkolů většinou vyrábíme sami – některé jsou tematicky typu montessori, jiné trochu vzpomínkové na mládí rodičů, další typu „co nás napadne“ ale také samozřejmě nakupujeme – vše tak, aby to děti zaujalo a bavilo.

 

Motivace k dokončení úkolů, odměny, dárečky? Samozřejmě připravujeme.

Občas je to dobrůtka, jindy malá drobnost k pobavení, ale vždy dětem udělá radost. Na konci úkolových stezek je vždy poklad (v různé formě). Za splnění soutěžních úkolů odměna a rodiče za trpělivost většinou také odměníme  - někdy vyrobeným dárečkem, jindy malým pokladem.

Každopádně, naše letní pobytové akce si vždy velice užijeme a já se už na všechny děti i rodiče moc těším. 

Petra

Petra.jpg



Vybrané BABY FRIENDLY instituce

  •   Karlovice ve Slezsku

Kosárna Karlovice

Muzeum života na venkově a lesnictví, kde i děti umí zaujmout

  •   Česká Skalice

Autocamping Rozkoš, s.r.o.

ubytování v chatkách, vyhrazená místa pro karavany, stany

  •   Liberec

Svíčkárna, mydlárna a kosmetika RODAS-Liberec

Úžasná zábava přímo v Centru Babylon

  •   Malá Morávka, Jeseníky

Hotel Kamzík

Hotelový resort v Karlově pod Pradědem s centrálním hotelem Kamzík nabízí skvělé pobyty pro rodinné dovolené s dětmi, skupinové, ozdravné a sportovní pobyty.