Po-porodní fotografie ukazují krásu žen po té, co přivedly dítě na svět

Líbí se vám vyretušované fotografie žen v časopisech? A co takhle reálné fotografie matek, které porodily život?

Řeknete nehezké? Nemyslím si.postpartum-photography-mothers-after-pregnancy-beautiful-body-project-jade-beall-5.jpg

Fotografie žen v masmédiích, hromadných sdělovacích prostředcích, krásné, ale umělé. Nezdá se, že by tato média ponechávala velký prostor pro ženy, které neodpovídají photoshopovému pojetí krásy. To se ale rozhodla změnit fotografka Jade Beall.

Bealliny fotografie ukazují ženy po porodu, jaké skutečně jsou – štíhlé, pevné, s vráskami, krátké, dlouhé...Její fotografie jsou zejména posilující pro ženy, které postihly během těhotenství strie a různé nevratné vrásky na kůži.


Jade Beall je americká svět renovující fotografka specializující se na pravdivé obrazy žen a jejich krásu jako protiváhu k přestřeleným obrázkům z photoshopů. Jade nabízí nedotčené fotografie žen, spolu s jejich příběhy z cesty budování vlastního sebevědomí ve světě, ve kterém se cítí nejisté. Snem této fotografky je inspirovat budoucí generace žen, aby bez zbytečného utrpení přijmuly  jejich krásu, protože krásné jsou.



Fotografie vzbudily ve světě spoustu reakcí, jak pozitivních tak negativních. Jade musela dokonce některé dočasně odstranit z facebooku (kvůli nahotě). Já říkám obdivuhodné, inspirující a určitě posilující pro ženy, které kvůli poporodním změnám trpí nedostatkem sebevědomí. Mnohé totiž ani nenapadlo, že jiné ženy mohou vypadat podobně jako ony.  


Co si o tom myslíte vy?

postpartum-photography-mothers-after-pregnancy-beautiful-body-project-jade-beall-8.jpg

postpartum-photography-mothers-after-pregnancy-beautiful-body-project-jade-beall-20.jpg

postpartum-photography-mothers-after-pregnancy-beautiful-body-project-jade-beall-14.jpg

 
http://www.boredpanda.com/
www.jadebeall.com

 



Vybrané BABY FRIENDLY instituce

  •   Vrchlabí

HOTEL LABUŤ

Po celý rok jsou všechny prostory hotelu a restaurace připraveny Vám poskytnout kvalitní a komfortní služby. Rádi uvítáme i Vaše domácí mazlíčky.

  •   Praha 4

1.Táta centrum

  •   Křtiny

Zámek Křtiny

vzdělávací a kulturní středisko

  •   Bublava

Hotel Restaurant Švejk ***